Centre de psicoterapia

972 211 239 / 615 088 114   

Què tractem

Tractament del trauma i l'estrès postraumàtic

Tractament del trauma i l'estrès postraumàtic

El trauma constitueix una experiència viscuda devant la qual l'individu no s'ha pogut protegir i que ha tingut un impacte important en la seva vida psíquica ( poden ser experiències molt diverses, amenaçadores, catastrófiques, d'accidents, de maltracte, d'abús sexual, violació, etc...). Experiències que deixen la persona en un estat de conmoció, sense poder reaccionar i que amb posterioritat comencen a provocar malestars diversos, ansietat, estress, reaccions involuntàries, comportaments evitatius... tot això amb presència de records de fragments de l'escena traumàtica acompanyats de pensaments intrusius inevitables que poden arribar fins els pensaments de mort i que provoquen un sofriment que pot arribar a ser molt intens. La psiquiatria ho anomena trastorn d'estress postraumàtic.

La Psicoanàlisi i de manera més puntual la terapia EMDR ajuden a restaurar els efectes devastadors que els traumes tenen en la vida de les persones afectades.

La psicoanàlisi va descobrir que tots els subjectes, en certa mesura pateixen de traumes construïts per la seva pròpia imaginació als que anomenem fantasmes. Aquestes formacions ens acompanyen en el transcurs de la vida, i algunes vegades ens poden ocasionar igual o més sofriment que els esdeveniments concrets que ens han passat en la vida real.