Addicció i comportaments addictius

Hi ha moments i circumstàncies en la vida en les que les persones es recolzen en el consum d’objectes diversos -com drogues, medicaments, menjar, internet, etc.- ja sigui per experimentar i divertir-se, per oblidar o evitar el dolor, o per la raó que cadascú pugui tenir.
Potser tu o algú proper a tu es troba en una situació similar, on el consum esporàdic d’algun objecte ha esdevingut constant i/o necessari, fins a arribar a produir patiment.

Les addiccions no es limiten tan sols al consum de drogues -legals o il·legals-, sinó que poden fer referència també a objectes molt diversos així com diferents pràctiques. Podem parlar d’addicció i dependència al menjar, a internet, al sexe i/o pornografia, a l’esport, etc. El que cal remarcar aquí és la funció que té aquest consum per a la persona en concret, i les conseqüències -tant mentals com físiques- que se’n deriven.

El nostre equip disposa de recursos assistencials per al tractament de les diferents addiccions amb professionals que tenen una àmplia experiència en aquest camp i que poden oferir una solució medico-psicològica extensa.

Aquesta solució va des del tractament i seguiment dels aspectes mèdics, a l’abordatge psicològic del símptoma i al tractament de la problemàtica subjectiva que ha portat l’addicció en qüestió, amb la finalitat de desencallar al pacient de la repetició -i de les recaigudes- i obrir-li en la seva existència possibilitats que no siguin autodestructives.

En el camp de les addiccions a substàncies, les més freqüents a Catalunya són: el tabac en la població jove, l’alcohol com a element socialitzador, el cànnabis en l’adolescència amb poca consciència dels seus efectes nocius, la cocaïna amb una difusió bastant generalitzada en diferents grups socials, l’MDMA o èxtasi en l’àmbit nocturn i també en la població juvenil, l’speed que és utilitzat com a estimulant en col·lectius alternatius, la ketamina que va amb augment i que sol barrejar-se amb altres drogues i l’heroïna –fumada o injectada– que consumeixen alguns joves per mitigar els efectes dels estimulants.

Preguntes freqüents

Sí, el nostre equip farà una valoració en les primeres visites per veure com abordar la teva problemàtica comptant amb els serveis que puguis necessitar (mèdic-psicològics).

No, som plenament conscients de que poden haver-hi episodis a la vida de cadascú que poden tornar a propiciar o disparar el consum. El fet de poder-ho parlar en les sessions permet que aquesta no acabi essent la única alternativa.

Això dependrà de cada cas, però en ocasions on hi ha una negativa o resistència, és important fer una primera entrevista amb els familiars o la parella de la persona afectada, on enfocarem el cas i t’orientarem en la millor manera de plantejar-li intentant que pugui obrir-se a l’opció de fer un tractament.

Contacta amb el nostre equip

Vols demanar hora o tens més dubtes? T’assessorarem en el que ens demanis.

Scroll to Top